Drie jaar na de opstart van kleinschalig onderzoek naar de mogelijkheden van professionele insectenkweek verpopt de kweek bij Inagro. Dankzij de goedkeuring van nieuwe projecten kan het onderzoek doorgroeien naar een volwassen stadium in een professionele kweekomgeving. Daarin staan automatisatie en gebruik van reststromen centraal.  

 
Nieuwe infrastructuur voor onderzoek naar insectenkweek

Met de bouw van vier grote en twee kleine klimaatruimtes voor gericht onderzoek naar professionele insectenkweek beklemtoont Inagro het potentieel van deze jonge sector, maar ook de nood aan verder onderzoek. De nieuwe infrastructuur, die deze zomer zal afgewerkt zijn, laat toe onderzoek te doen met verschillende insectensoorten onder verschillende klimatologische omstandigheden. Dankzij de materialenkeuze kan dat bovendien onder hygiënische omstandigheden verlopen.   

Naar verwachting zal insectenmeel medio 2017 toegelaten zijn in visvoeder. De nieuwe klimaatruimtes bevinden zich dan ook vlakbij de afdeling aquacultuur, zodat we visvoeder op basis van insecten vlot kunnen uittesten in praktijkomstandigheden. Inagro is alvast ideaal uitgerust voor het aankomend onderzoek.  

  

>> Herbekijk de uitzending van Tournée Provinciale over de insectenkweek. 

>> Op woensdag 19 april ben je van harte welkom op de kick-off van het nieuwe Interreg project ENTOMOSPEED. Alle info over het programma vind je alvast in onze agenda.

Gekoppelde thema's & sectoren: Aquacultuur | Energie En Groene Grondstoffen | Insectenkweek