De Finse voedingsgroep Fazer is gestart met de verkoop van brood gemaakt op basis van krekels. Insecten zullen in de toekomst steeds vaker op het menu staan, zo voorspelt de groep. De eerste krekelbroden zullen in 11 bakkerijen van de keten in de rekken liggen, vooral in en rond de grote steden. Op termijn is het de bedoeling dat het brood in alle 47 bakkerijen van de keten te koop zal zijn. 

 
Krekelbrood te koop in Finland

Het krekelbrood wordt gemaakt op basis van bloem en gedroogde en gemalen krekels. Elk brood zal 70 krekels bevatten, goed voor drie procent van het totale gewicht. De Finnen zeggen voorop te willen lopen in voedselinnovatie. Ook in de westerse wereld, zo voorspelt Fazer, zullen insecten steeds vaker op het menu komen te staan. 

Sinds 1 november is Finland het vijfde Europese land waar insecten geschikt zijn bevonden voor menselijke consumptie. In België is het al enkele jaren toegelaten. FAO, de Wereldvoedsel- en landbouworganisatie, ziet het eten van insecten als één van de oplossingen om de groeiende wereldbevolking van voedsel te voorzien. 


Bron: www.vilt.be

Gekoppelde thema's & sectoren: