Op 16 april organiseerden de Entomospeed-partners een trendcollege voor startende ondernemers in de insectensector. Om een nieuw publiek te bereiken vond het infomoment plaats op de Radboud Universiteit in Nijmegen. Er waren 78 deelnemers, de grootste editie tot nu toe. Ze deelden kennis en ervaringen voor het starten van een commerciële insectenkweek.

Zevende trendcollege 'kennismaking met de insectenketen' is grootste ooit

Geïnteresseerde studenten en technici of mensen die overwegen een eigen kwekerij op te starten, het publiek was zeer divers. In hun zoektocht naar informatie is een trendcollege vaak verhelderend. Er waren veel vragen gaan over het risico van de investering voor de opstart van een insectenkwekerij.  

Jelle Adema gaf een toelichting over het werk van de Fontys met betrekking tot technologische ontwikkelingen in de insectenkweek.  

Marjan Peeters van NGN bracht de marktkansen voor de insectensector in kaart. Geïnteresseerden kwamen zo te weten waar ze marktcijfers kunnen vinden voor het schrijven van een businessplan. 

Arjan Borghuis van HAS Hogeschool gaf de aanwezigen meer inzicht over de biologie van insecten en met welke factoren je rekening moet houden bij de kweek. Hij gaf uitleg over de optimalisatie van de voortplanting en opfok van meelwormen en zwarte soldatenvlieg. 

De interactie tussen de lesgevers en de deelnemers was levendig, er werden veel verdiepende vragen gesteld. We zijn alvast gestart met de voorbereidingen van een volgend trendcollege. Houd onze agenda in de gaten!

 


Gekoppelde thema's & sectoren: