Op 18 juni organiseerden de Entomospeed-partners een trendcollege voor startende ondernemers in de insectensector. Deze achtste editie vond plaats op de HAS Hogeschool in Den Bosch. Er waren 35 deelnemers, een intimiere editie dan de vorige keer. Ze deelden kennis en ervaringen voor het starten van een commerciële insectenkweek.   

  
Achtste trendcollege 'kennismaking met de insectenketen' in Den Bosch trekt veel bezoekers

Geïnteresseerde studenten, landbouwers, technici of mensen die overwegen een eigen kwekerij op te starten, het publiek was zeer divers. In hun zoektocht naar informatie is een trendcollege verhelderend. Er waren veel vragen over het risico van de investering voor de opstart van een insectenkwekerij en de automatisering van kwekerijen.    

Gert-Jan Wijst gaf een toelichting over het werk van Fontys met betrekking tot technologische ontwikkelingen in de insectenkweek.     

Marjan Peeters van NGN bracht de marktkansen voor de insectensector in kaart. Geïnteresseerden kwamen zo te weten waar ze de laatste nieuwe marktcijfers kunnen vinden voor het schrijven van een businessplan.    

Arjan Borghuis van HAS Hogeschool gaf de aanwezigen meer inzicht over de biologie van insecten en met welke factoren je rekening moet houden bij de kweek. Hij gaf uitleg over de optimalisatie van de voortplanting en opfok van meelwormen en de zwarte soldatenvlieg.    

Er was veel interactie tussen de lesgevers en de deelnemers, er werden veel verdiepende vragen gesteld en het netwerkmoment tijdens het diner zorgde voor verbinding. We zijn alvast gestart met de voorbereidingen van een volgend trendcollege. Houd onze agenda in de gaten!   


  
 
Gekoppelde thema's & sectoren: