Eetbare insecten hebben tal van mogelijkheden voor food, feed en industriële toepassingen. Maar zoals elke startende sector zijn er nog veel struikelblokken en uitdagingen. Het Entomospeed-project onderzocht de knelpunten van insectenkweek. Met succes, want ondertussen zijn er praktijkrijpe oplossingen die we graag aan je voorstellen tijdens de slotbijeenkomst op 28 november.

Insectenkweek: een kleine sector met grote kansen

Kom op donderdag 28 november naar VIVES Roeselare voor de afsluiting van het project. We delen er de projectresultaten van drie jaar onderzoek. En er is meer…

> Bekijk het volledige programma

> Schrijf je nu al in


Infomarkt

De lunch, waar insecten uiteraard een hoofdrol spelen, is het ideale moment om ervaringen uit te wisselen met Vlaamse en Nederlandse onderzoekers, ondernemers, beleidsmakers en andere geïnteresseerden in de toepassingen van eetbare insecten.

Daarnaast kan je bij verschillende standjes info krijgen van bedrijven actief in de sector. Op de infomarkt kan je terecht met vragen over de verwerking van insecten in voedingsproducten, de automatisatie in de kweek, aangepaste kweekbakken. Ook informatie over de infrastructuur en opvolging voor een startende kweker, of alternatieve voeding voor de insecten en zoveel meer.


Efficiënter insecten kweken
Een grote pijler van Entomospeed is het efficiënter kweken van meelwormen en zwarte soldatenvlieglarven. Er zijn verschillende tools ontwikkeld. Voor de meelwormen werden verschillende scheidingstechnieken uitgewerkt om de eitjes, de poppen en dode kevers eenvoudig te sorteren. Voor de zwarte soldatenvlieg werd er onder meer ingezet op het efficiënt oogsten van de eitjes door de bouw van een aangepaste vliegkooi. Deze tools worden gedemonstreerd tijdens het slotevent.


> Mis deze boeiende dag niet, en schrijf je in!


Benieuwd wat er nog aan bod komt? In dit filmpje geven we alvast een voorsmaakje.

 

Meer info
Sharon Schillewaert, E sharon.schillewaert@vives.be , T +32 (0)483 43 21 19
Gekoppelde thema's & sectoren: