Meer en meer landbouwers hebben praktische vragen rond de implementatie van insectenkweek op hun landbouwbedrijf. Om op deze vragen antwoorden te bieden, willen zes kennisinstellingen een nieuw project starten. Ben je landbouwer en heb je interesse in insectenkweek als vervanging op of aanvulling van je huidige landbouwactiviteiten? Laat het ons weten via een korte enquête. 

   
GEZOCHT: landbouwers met interesse in de opstart van insectenkweek

>> Start de vragenlijst
Deze vragenlijst neemt niet meer dan twee minuten van jouw tijd in beslag.

Jouw boerderij als toekomstige insectenkwekerij?
We merken dat de interesse van landbouwers groeit en zijn er zelf ook van overtuigd dat het kweken van insecten een meerwaarde kan betekenen.

Inagro, Thomas More, Hogeschool Vives, KU Leuven, ILVO en Nationale proeftuin Witloof zijn volop bezig met de voorbereiding van een projectvoorstel rond de introductie van insectenkweek op landbouwbedrijven. Als dit wordt goedgekeurd, zullen ze een aantal landbouwers contacteren die de enquête hebben ingevuld. Dan kijken de partners met de landbouwers naar de aanwezige infrastructuur en de mogelijkheden om werkzaamheden van insectenkweek op hun landbouwbedrijf te starten. Dankzij deze gratis evaluatie en begeleiding kunnen de landbouwers met zo weinig mogelijk aanpassingen effectief van start gaan met insectenkweek.    

Niet alle bedrijven die hebben deelgenomen kunnen geholpen worden met de opstart. Voor de overige bedrijven wordt een adviestool opgemaakt op basis van de ervaringen tijdens dit project.  

Jouw mening telt!
Via een bevraging wil men de interesse van landbouwers in insectenkweek in kaart brengen. De resultaten van deze enquête worden gebruikt in een projectvoorstel waarin de introductie van insectenkweek op verschillende type landbouwbedrijven centraal staat.

>> Heb je als landbouwer interesse om insecten te kweken? Geef ons jouw mening in een korte vragenlijst die niet meer dan 2 minuten van jouw tijd in beslag neemt. Start de enquête.


Bezoekmomenten insectenkweekcellen      
Elke maand organiseert Inagro een bezoek aan hun praktijkcentrum insectenkweek. Insectenkwekers, automatisatiebedrijven, aanbieders van reststromen of ‘insectenliefhebbers’ zijn welkom. Dit is ook een ideale gelegenheid om vragen te stellen over (de automatisatie van) insectenkweek.     


Meer info
Jonas Claeys – jonas.claeys@inagro.be
Gekoppelde thema's & sectoren: -- Algemeen --